söndag 27 september 2015

Historik - Planering, skisser och husbygge i Norgård

Under tiden som Lotta och K var i bestyren med bebis och hus, så förlovade vi oss och började planera bröllop, och det gick av stapeln 1/6-1996
Min svägerska hjälpte mig att sy klänningen, tiden vi gifte oss var precis i skarven mellan gräddbakelsebrudar och renare linjer, vilket jag är glad över, tycker fortfarande att klänningen är fin.

Vi hyrde då övervåningen på ett hus som fick sina väggar tapetserade i Greklandsblått, helgult och vardagsrummet svampade vi i terracottanyans med gröna Ulfertssoffor till.
MayGod vad trendiga vi var!!!   (Förlåt Erika men detta var bilden jag fann;)
Maken P har sedan tidiga barnsben ett stort intresse för möbeltillverkning och sniderier. 
Det var inne med furumöbler och han tillverkade både säng, linneskåp och diverse bord...

Lotta och K fick sitt andra barn, en flicka. Och vi började skissa på vårt drömhus...det skulle vara ett vitt skärgårdshus med de rätta proportionerna - rätt så kvadratisk botten platta med 32graders taklutning och förhöjt väggliv. 

































Alla husfirmor ville dra ut bottenplattan till en rektangulär form när vi kom med vår ritning så det kändes något hopplöst ett tag. 
Vi trodde att bygga lösvirke skulle kosta astronomiska summor men när vi kollade upp med Öarnas byggvaror (nu Xxl) så var de både tillmötesgående utifrån våra önskemål, hjälpte oss med en arkitekt och prisvärda. 
Tomten var en släkttomt som var tänkt till maken P och låg bredvid föräldrarhemmet, på marken hade baracker stått och fungerat som duvslag men under de sista åren varit snickarbod.
Vi for runt på all vår lediga tid och kollade kök fönster kakel golv vitvaror...det landade i ett kvänumkök och specialgjorda sidohängda fönster från ett litet snickeri. 
Intresset för gamla hus har alltid varit ett stort intresse, speciellt för maken som drivit snickeri under en 10årperiod, såhär ser det ofta ut bland våra semesterbilder
Före semestern 1997 togs det första spadtaget...Kunde detta bli ett hus med 92kvm invändig bottenyta?
Fortsättning följer..

//Ella



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar