söndag 25 oktober 2015

Loppad lådhurts...

I huset Norgård bor vi fem personer, alla sovrum är numera på övervåningen. Då vi byggde huset lät vi övervåningen vara och maken inredde den på ledig tid, det räckte då med ett sovrum på undervåningen till oss och dottern som då var bebis.
Det sovrummet nere har sedan vi flyttade upp fungerat som lekrum och kontor...men trots att vi har haft varsitt företag så har vi sällan suttit därinne, känns det igen? 
Köksbordet är najs.
Just nu är det mest ett förvarings och skräprum, inget för känsliga ögon!

Skräprummets fönster har en potentiell vy ut mot öppen äng, kommer det in en dubbel altandörr i väggen mot baksidan så får vi denna ängsvy ännu mer, bara väggen vill ner! 

Det kom liksom ett hus upp under vintern och vi som vart lite bortskämda med den öppna känslan känner oss plötsligt lite instängda, det var säkert 100m till nästa hus innan.. (tur att det inte blev herrgårdsgult)
Men men, vi bor ju på en ö och marken tar ju slut... 

Vart är jag påväg med detta inlägg, till lådhurtsen ! 
Kom över en billig Ikeahurts, vi måste hitta förvaring till mycket saker - två 80garderober kommer inte få plats framöver. Denna ska rymma foton och pyssel. 
Maken fick slakta överdelen och fixa till en ny golvsockel
Sedan gick jag loss med en asfaltbit på träet...
Helt galet randigt och skårat, efter första lagret kalkfärg fick jag ta en rund kullersten och slå ut reporna, och hoppades ingen såg mig hur jag gick fram;) 
Tanken var från början att köpa till någon form av toppskiva men det blir nog inte så.
Först ett par lager grått, lite vax emellan lagren där jag ville få skavt fram, sedan färgen Ocean blue ett par lager och efter det skavde jag fram färgen och lite trä med sandpapper. Avslutade med brunt vax. 
Beslagen fick sig en halv dust med matt mässingspray som jag skavde till.
Det blev en bra billig förvaringsmöbel! //Ella 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar